Αντιδράσεις για τη λειτουργία του κέντρου λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι πρώτοι 56 λαθρομετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα και τοποθετήθηκαν στα κοντέινερς. Εξάλλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε διαβεβαιώσει σχετικά και όπως υποστήριξε αρχικά στην Αμυγδαλέζα θα οδηγηθούν συνολικά 220 παράνομοι μετανάστες και έως τις 15 Μαΐου θα φτάσουν τους 1200.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε ότι «οι αντιδράσεις των κατοίκων θα καταλαγιάζουν μόλις ζήσουν

στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας μεταναστών».

Πάντως, αυτή η κίνηση του κ. Χρυσοχοΐδη προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Αχαρνών κ. Ντούρου και του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη. «Για θεσμική βία εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μενίδι.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας του πρώτου κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο υπουργός της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστυνομίας εις βάρος άλλου υπουργού».

Χαρακτήρισε τη λύση των κοντέινερς, ως χωρών διαμονής, «παράνομη ενέργεια», καθώς –όπως υποστήριξε- «οι οικίσκοι προορίζονται για σεισμοπαθείς», ενώ ανέφερε ότι «τίθεται νομικό ζήτημα και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου».

Τέλος, ο κ. Βορίδης κατήγγειλε ότι το πρωί του Σαββάτου απαγορεύτηκε στη διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων να εισέλθει στο κέντρο κράτησης, κατόπιν δικής του παραγγελίας, με τη δικαιολογία ότι η εκεί Σχολή της Αστυνομίας είναι εκτός λειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα