Αντίδραση για τα φωτοβολταϊκά της Αρχιεπισκοπής στην Πεντέλη

Τις έντονες αντιδράσεις του δήμου Πεντέλης, αλλά και άλλων γειτονικών δήμων έχει προκαλέσει η πρόθεση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να προχωρήσει στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε μια έκταση 3.500 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

Παρόλο που παράλληλα με τη δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου προβλέπεται η αντισταθμιστική αναδάσωση περίπου 19.500 στρεμμάτων, οι αντιτιθέμενοι δήμοι υποστηρίζουν πως το πάρκο σχεδιάζεται να γίνει εντός της ζώνης προστασίας του Πεντελικού όρους και σε μια

περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, με κίνδυνο να αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής από το δίκτυο μεταφορών, τους πυλώνες και τα κτίρια, που θα κατασκευαστούν, αλλά και να εξαφανιστεί η χλωρίδα και η πανίδα και να αυξηθεί η θερμοκρασία.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών από την πλευρά της υποστηρίζει πως βασικός της στόχος είναι τα έσοδα από την 20ετή μίσθωση της έκτασης στην εταιρεία, που θα αναλάβει τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών, να χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και προνοιακού έργου της. Επίσης, τονίζει και τα κοινωνικά οφέλη, που θα προκύψουν από το έργο, καθώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τη συντήρηση και τη φύλαξη της έκτασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα