Αντίστροφη μέτρηση για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Μόνο λίγες ώρες έχουν απομείνει για την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με τη σχετική Τελετή να αναμένεται εντυπωσιακή και φαντασμαγορική. Χιλιάδες αθλητές από 204 χώρες ετοιμάζονται να παρελάσουν ενώπιον της Βασίλισσας Ελισάβετ και πλήθος κόσμου. Από τις υπόλοιπες γωνιές του πλανήτη, δισεκατομμύρια άνθρωποι θα παρακολουθούν με όλα τα δυνατά μέσα (τηλεόραση, διαδίκτυο κτλ.) την Τελετή που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ της Παρασκευής (11 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

Πρώτος από όλους θα παρελάσει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής. Θα ακολουθήσουν ομιλίες (μεταξύ άλλων της βασίλισσας), το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού και η εκφώνηση του όρκου αθλητών και κριτών.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, το έχει επιμεληθεί ο διάσημος σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ (έχει βραβευτεί με Όσκαρ). Οι τελικές πρόβες για την Τελετή έχουν ήδη γίνει, όμως οι celebrities που θα την πλαισιώσουν και ο ρόλος που θα ερμηνεύσουν, παραμένει ακόμα επτασφράγιστο μυστικό για τους περισσότερους (και για τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τελετή Έναρξης, γνωστή ως «Τα νησιά των θαυμάτων» (Isles of Wonder), κόστισε 27 εκατομμύρια λίρες και φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη Βρετανία δια μέσου των αιώνων και να εναρμονίσει την εικόνα της στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα