Απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Μπαχρέιν

Την απαγόρευση των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο Μπαχρέιν, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας, επικαλούμενες «επανειλημμένη κατάχρηση» του δικαιώματος του συνέρχεσθαι. 

Σε ανακοίνωσή της κυβέρνησης που μετέδωσε το πρωί το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν, τοBNA, ο υπουργός Εσωτερικών σεΐχης Ρασίντ μπιν Αμπντάλα αλ Χαλίφα ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για την προάσπιση της δημόσιας τάξης και «της κοινής ειρήνης» στο μικρό βασίλειο του Κόλπου όπου η πλειονότητα των πολιτών είναι σιίτες, αλλά κυβερνά μια σουνιτική

δυναστεία.

«Έπειτα από όλες αυτές τις παραβιάσεις που απειλούν την κοινή ειρήνη (. . .) και τη σταθερότητα, αποφασίστηκε να σταματήσουν όλες οι διαδηλώσεις και οι συναθροίσεις δεν θα λαμβάνουν πλέον άδεια ως την αποκατάσταση της τάξης και της σταθερότητας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Στις τελευταίες δύο εβδομάδες, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις έξω από τη Μανάμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να επαναφέρει την Τρίτη σε ισχύ την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία είχε κηρυχθεί για τρεις μήνες το Μάρτιο του 2011 μετά τις πολύνεκρες διαδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα