Απαισιόδοξοι Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι για το μέλλον της Ευρώπης

Δημοσκόπηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε το ινστιτούτο YouGov, στο οποίο αποτυπώθηκαν οι επιθυμίες και οι σκέψεις Βρετανών, Γάλλων και Γερμανών πολιτών. Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι και στις τρεις αυτές χώρες, εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την ευρωπαϊκή προοπτική (τα επιμέρους ποσοστά: το 65% των Γάλλων, το 65% των Βρετανών και το 54% των Γερμανών).

Παράλληλα, η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 49% των Βρετανών να δηλώνει ότι θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, ενώ το 28% υπέρ της παραμονής

της και το 17% αναποφάσιστο.

Αντιθέτως, το 57% των Γερμανών τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, το 25% επιθυμεί την αποχώρησή της και το 9% εμφανίζεται αναποφάσιστο. Στη Γαλλία, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ, το 32% να αποχωρήσει και το 10% είναι αναποφάσιστο.

«Η ασυμφωνία που εμφανίζεται στις απόψεις των Βρετανών και των Γερμανών σε σχέση με την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ υπογραμμίζει το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που πρέπει να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν στο θέμα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού», στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου στις Βρυξέλλες στις 23-24 Νοεμβρίου, δήλωσε ο Τζο Τουάιμαν, διευθυντής πολιτικών και κοινωνικών ερευνών του ινστιτούτου YouGov.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα