Απάντηση στους εργαζόμενους από το Δ. Αθηναίων

«Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, η δημοτική αρχή δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο από τον τερματισμό των «καταλήψεων», προκειμένου αφενός να ξαναρχίσει η εξυπηρέτηση χιλιάδων δημοτών που αναίτια ταλαιπωρούνται, αφετέρου να εκδοθούν τα προβλεπόμενα εντάλματα μισθοδοσίας των αορίστου χρόνου υπαλλήλων» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δ. Αθηναίων μετά την «επίθεση» που δέχθηκε για την άμεση καταβολή των μισθών τους.

«Δυστυχώς, η διοίκηση του σωματείου έπραξε τα αναμενόμενα : υποχώρησε, αίροντας επιλεκτικά την κατάληψη, προκειμένου

να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, επιδιδόμενη συγχρόνως στους συνήθεις «αγωνιστικούς» λεονταρισμούς. Πρόκειται για τις  γνωστές, παλαιάς κοπής, τακτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση.

Παρά ταύτα, η μισθοδοσία των αορίστου χρόνου εργαζόμενων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρις αύριο.

Όμως, τα περιθώρια ανοχής της δημοτικής αρχής και, προπάντων, της κοινής γνώμης απέναντι στις γνωστές εκ του ασφαλούς «κινητοποιήσεις» που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο, έχουν εξαντληθεί. Οι δημότες δεν πρόκειται να ανεχτούν περαιτέρω τη δράση συνδικαλιστικών ηγεσιών που αποσκοπούν στη διατήρηση κεκτημένων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου» προσθέτει η ανακοίνωση, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα.

«Η κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών, που έχει ως συνέπεια οι μεν δημότες να ταλαιπωρούνται, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι κάθονται, διεκδικώντας μάλιστα την πλήρη καταβολή των αποδοχών τους, είναι φαινόμενο νοσηρό. Στη δημοκρατία, τα δικαιώματα είναι συνυφασμένα με υποχρεώσεις και κοινωνικοί αγώνες χωρίς θυσίες δεν νοούνται» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή. 

Keywords
Τυχαία Θέματα