Απεργία η ΟΛΜΕ; Επιστράτευση η κυβέρνηση…

Στη λύση της επιστράτευσης οδηγείται η κυβέρνηση, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις εντός των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μάλιστα, η επιστράτευση αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα, προκειμένου να μην υπάρξει καμία πιθανή εμπλοκή στη διεξαγωγή

των εξετάσεων.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Νωρίτερα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όπου συζήτησαν για την απόφαση της ΟΛΜΕ να κατέλθει σε απεργία εντός των Πανελλαδικών.

Όπως είπε, ο υπουργός, το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν με ομαλότητα είναι ιερό, προσθέτοντας πως η απόφαση της ΟΛΜΕ δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική ζωή του τόπου. Τέλος, τόνισε πως «η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί επιστράτευσης των καθηγητών: «Αν μας επιστρατεύσουν κι εμάς δεν θα υπάρχει κανείς που να μην τον έχουν επιστρατεύσει» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει όποιον διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Πώς αποφασίστηκε η απεργία

Με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά (ΕΣΑΚ ΔΕΕ παράταξη του ΚΚΕ) το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τελικά αποφάσισε να κατέλθει σε απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με την απόφαση, οι καθηγητές κατέρχονται σε 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/5) και σε πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24/5.

Οι Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ θα γίνουν στις 14 Μαΐου και Γενικές Συνελεύσεις των Προέδρων στις 15 του ίδιου μήνα. Εφόσον η πρόταση της ΟΛΜΕ συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και ξεκινήσει η απεργία θα ξαναγίνουν Γενικές Συνελεύσεις μέχρι τις 24 Μαΐου για παραπέρα εκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση της απεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα