Απεργία και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό σήμερα (Δευτέρα), καθώς η Αθήνα θα μείνει για Πέμπτη συνεχόμενη ημέρα χωρίς μετρό, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών. Ταυτόχρονα, σήμερα ΗΣΑΠ

και τραμ θα λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 16:00.

Την Τρίτη (21 Ιανουαρίου) τα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00, ύστερα από σχετική απόφαση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

Στην ανακοίνωση του, το Σωματείο, αφού «ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού», κάνει λόγο για «προσχηματικό» διάλογο και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα