Απεργία της ΑΔΕΔΥ χωρίς τους καθηγητές

Μπορεί η σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ να κηρύχθηκε ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευσή τους, εντούτοις αυτοί δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Όπως και να έχει, στο πλαίσιο της σημερινής έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 10:00. Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

έχουν αποφασίσει από κοινού να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου, ενώ οργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30.

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα στο naftemporiki.gr ο πρόεδρός της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, οι καθηγητές δεν στην απεργιακή κινητοποίηση χαρακτηρίζοντάς την «κοροϊδία». «Ζητήσαμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή, ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την επιστράτευση. Δεν το έπραξε. Οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί θεωρούμε κοροϊδία αυτό που συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες μας για να καταγραφεί η άποψη του κλάδου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απεργία», είπε χαρακτηριστικά.

«Στo χακί» οι εκπαιδευτικοί

Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά η επίδοση των φύλλων επιστράτευσης στους συνολικά 86.000 εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η επιστράτευση θα ισχύει από τις 12:00 της Τετάρτης 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Βάσει της νομοθεσίας, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να παρουσιαστούν κανονικά στην εργασία τους.

Απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ το ΣτΕ

Δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο της Επικρατείας (εξέδωσε προσωρινή διαταγή), το πρώτο αίτημα της ΟΛΜΕ για ανάκληση της απόφασης περί της επιστράτευσης των καθηγητών. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης είχε προσφύγει στο Συμβούλιο προκειμένου να καταθέσει αίτηση ακύρωσης.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατήγγειλε για ακόμη μια φορά ως αντιδημοκρατική την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους καθηγητές, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα