Απεργιακές κινητοποιήσεις εντός της εβδομάδας

Σε απεργιακό κλοιό θα κινηθεί η χώρα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι σε Ναυπηγεία, ΗΣΑΠ, επισιτισμό και σε εφημερίδες Μακεδονίας-Θράκης έχουν εξαγγείλει απεργίες και στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, την Πέμπτη από τις 12 ως τις 4 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό

σιδηρόδρομο θα «τραβήξουν χειρόφρενο» διαμαρτυρόμενοι για τη δυσμενή κατάσταση, που επικρατεί στο ταμείο τους.

Με 48ωρη απεργία και κινητοποιήσεις σε λιμάνι και αεροδρόμια και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε τουριστικές επιχειρήσεις την Τρίτη και την Τετάρτη απαντά στις μειώσεις μισθών και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ), να απολύσει τρεις δημοσιογράφους και προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, από τις 06.00 π.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ. της επομένης, ενώ ζητεί από τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης «να αξιώσουν την ανάκληση των απολύσεων, να αναδείξουν τη δραματική υποχρηματοδότηση της ΔΕΠΘΕ και να συμβάλουν ώστε αυτή να συνεχίσει να λειτουργεί επαρκώς, κατά τον προορισμό της».
Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου(ΠΟΕΜ) την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάσεις εργασίας από τις 9.00 ως τις 13.00 στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Ελευσίνας–Νεωρίου και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας από την πολιτεία, τα οποία «έχουν οδηγήσει το κλάδο στα όρια της πλήρους κατάρρευσης με δραματικές συνέπειες στην απασχόληση, την οικονομία, την ναυτιλία και την εθνική άμυνα της χώρας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΜ. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματισμένη προσυγκέντρωση στις 10 στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας και στη Βουλή για επίδοση ψηφίσματος στα πολιτικά κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα