Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και εκδότης της «Αιγιάλειας» Γιώργος Κανελλόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών μετά από σύντομη ασθένεια, ο αιγιώτης δημοσιογράφος και εκδότης-διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Αιγιάλεια» Γιώργος Κανελλόπουλος, προκαλώντας θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της περιοχής αλλά και στους πολυπληθείς φίλους του.

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος όπως γράφει το filodimos.gr που καταγόταν από την Τέμενη, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως ιπτάμενος φροντιστής στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Είχε διατελέσει διευθυντής του τμήματος Ιπταμένων της

ΟΑ, αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ (Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας) και επειδή το σαράκι της δημοσιογραφίας υπήρχε μέσα του, λόγω του ότι ο πατέρας του Σπύρος Κανελλόπουλος ήταν εκδότης της εφημερίδας «Φωνή του Αιγίου» (έτος ίδρυσης 1936), εξέδωσε και την εφημερίδα "Η Πτήση" της ΟΣΠΑ. Μιλούσε 4 γλώσσες και είχε βαθιά μόρφωση και καλλιέργεια, όπως και σπουδαίες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Από το 1988 που συνταξιοδοτήθηκε επέστρεψε στο Αίγιο και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία-αρθρογραφία στην εφημερίδα του αειμνήστου Ανδρέα Βαρελά "Αιγιώτης". Τον Ιανουάριο του 1991 μαζί με τον συνάδελφό του δημοσιογράφο Βασίλη Τσερεντζούλια ξεκίνησαν την έκδοση της εφημερίδας «Αιγιάλεια», η οποία κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Υπήρξε ενεργό στέλεχος της τοπικής κοινωνίας και η αρθρογραφία του διακρινόταν για την ευθικρισία και την οξυδέρκειά της. Παράλληλα, παρουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκπομπές πολιτικού σχολιασμού στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ.

Ήταν παντρεμένος με τη Διονυσία Διαμαντοπούλου από το Λόγγο Αιγιαλείας και είχε δύο κόρες, την Μαρία (σοπράνο της Λυρικής Σκηνής) και τη Γιάννα (ηθοποιό).

Η κηδεία του έγινε σήμερα Κυριακή στις 6 μ.μ. από το Κοιμητήριο Αιγίου.

Ο βουλευτής Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος, παρέστη το απόγευμα της Κυριακής στην κηδεία του Αιγιώτη δημοσιογράφου και εκδότη-διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Αιγιάλεια» Γιώργου Κανελλόπουλου.

Σε δήλωση του ανέφερε τα εξής: «Ο Γιώργος Κανελλόπουλος, στην μακρά και δημιουργική της σταδιοδρομία, υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τις αρχές και τις αξίες του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Γιατί η πένα του στόχευε πάντα στην αλήθεια και στην αναζήτηση του καλύτερου. Ο Γιώργος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία ως λειτουργός και μαχόμενος ρεπόρτερ, χωρίς δεσμεύσεις και προκαταλήψεις και συνέβαλε αποφασιστικά επί δεκαετίες στον φωτισμό των μεγάλων προβλημάτων της Αχαΐας και της Αιγιαλείας, που ζητούσαν επειγόντως λύσεις. Με αδαμάντινο χαρακτήρα και το χαμόγελο στα χείλη, άσκησε τη δημοσιογραφία με δικαιοσύνη και σεβασμό σε πρόσωπα και αξίες, πάντοτε με την αγωνία να μην αδικήσει κανέναν. Η απουσία του φτωχαίνει τη δημοσιογραφική οικογένεια του Αιγίου και στερεί από όλους μας έναν σταθερό σύμμαχο στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, με όπλο την πολύπλευρη ενημέρωση και την αλήθεια. Αγαπημένε φίλε Γιώργο, καλό ταξίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα