Απίστευτη κατάντια για πρώην πρωταθλητή Ευρώπης(photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ήταν ένας από τους παίκτες-κλειδιά της Δανίας στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 1992.

Ο λόγος για τον Λαρς Έλστρουπ ο οποίος στον προημιτελικό με τη Γαλλία μπήκε ως αλλαγή και σημείωσε το γκολ της πρόκρισης, ενώ στον ημιτελικό με την Ολλανδία ευστόχησε στο πέναλτι που οδήγησε την ομάδα του στον τελικό.

Ο Έλστρουπ, ο οποίος αγωνίστηκε στις Ράντερς, Μπρόντμπι και Φέγενορντ, ένα

χρόνο μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εγκατέλειψε ξαφνικά το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε σε μια θρησκευτική σέκτα με το όνομα «ο ήλιος του Χιέρτε»!

Έκτοτε απασχόλησε τα ΜΜΕ για παραβατικές συμπεριφορές, με αποκορύφωμα την ενέργειά του στο ημίχρονο του αγώνα Ράντερς – Σίλκεμποργκ για το πρωτάθλημα Δανίας, όπου εισέβαλλε ολόγυμνος στο χορτάρι και έκανε ασκήσεις… γιόγκας!

Ο κόσμος γέλασε, οι περισσότεροι ρωτούσαν «ποιος είναι αυτός» κι οι άνδρες ασφαλείας τον έβγαλαν έξω με τον πρόεδρο της τοπικής ομάδας Μίκαλε Γκράβγκαρντ να δηλώνει: «Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις έναν από τους ήρωες της πόλης αλλά και της χώρας σ’ αυτή την κατάσταση».

Ο Έλστρουπ θα απολογηθεί αύριο στο δικαστήριο. Έχει άλλωστε πολλά «πάρε-δώσε» με τις δικαστικές αρχές της Δανίας, καθώς έχει βρεθεί κατηγορούμενος τόσο για ρατσιστική επίθεση όσο και γιατί απείλησε να σκοτώσει τον αρχηγό της σέκτας στην οποία ήταν μέλος.

Μάλιστα το 1994 είχε εμφανιστεί γυμνός σε δρόμο της Κοπεγχάγης με έναν εκ των αστυνομικών να τον αναγνωρίζει και να φωνάζει «είναι ο Λαρς Έλστρουπ», ωστόσο ο ίδιος του απάντησε: «Δεν είμαι ο Έλστρουπ. Είμαι ο Νταράντο…». Πλέον στην σέκτα είχε αλλάξει το όνομα του (σ.σ. σήμαινε ‘ο ποταμός που εκβάλει στη θάλασσα).

Το 2000 εγκατέλειψε την σέκτα και προσπάθησε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Λίγους μήνες αργότερα συνελήφθη πάλι από την αστυνομία με την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης και ξυλοδαρμό νεαρών μεταναστών με τον ίδιο να καταθέτει μήνυση κατά της αστυνομίας.

Τα τελευταία χρόνια είχε ησυχάσει (φαινομενικά τουλάχιστον) και είχε ιδρύσει μια θεραπευτική εταιρεία η οποία ασχολείτο με την «θεραπεία της ψυχικής υγείας…».

Το άρθρο Απίστευτη κατάντια για πρώην πρωταθλητή Ευρώπης(photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα