«Από ΟΤΕ, Υγεία και ευρύτερο δημόσιο οι νέες διαθεσιμότητες»

Για τις δεξαμενές από τις οποίες θα βρεθούν οι 12.500 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του έτους μίλησε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη. «Στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας θα ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από το χώρο της Υγείας, καθώς και από την περιφέρεια του Δημοσίου, δηλαδή από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισεπως

ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα