Αποφάσεις για μαθητές και εξελίξεις για απορρίμματα

Το θέμα της παράτασης των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών αλλά και η εξέλιξη των έργων ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής απασχόλησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε ομόφωνα τη δίμηνη παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής έως και τις 15 Ιανουαρίου

2013.

Μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Δημήτρης Τσουκαλάς, για το θέμα της εξέλιξης των έργων Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) και τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ενημέρωσε εκτενώς το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Το πρώτο βήμα έγινε. Η ένταξη των έργων στον Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων αποτελεί θετική εξέλιξη. Ωστόσο ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Ο κίνδυνος απώλειας 350 εκατομμυρίων ευρώ από  κοινοτικούς  πόρους,  επιβολής νέων προστίμων στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και η εξάντληση του διαθέσιμου χώρου απόθεσης των απορριμμάτων, μας πιέζουν να υλοποιήσουμε δράσεις του ΠΕΣΔΑ Αττικής, με τις όποιες αδυναμίες έχει, που είχαν βαλτώσει επί σειρά ετών. Απαιτείται στενή και γρήγορη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Διοίκηση και τους συναρμόδιους φορείς, για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Δικός μας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική να συνοδευτεί με την επίτευξη του βέλτιστου περιβαλλοντικού αποτελέσματος, με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες και όλα αυτά με όρους απόλυτης διαφάνειας, διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και ασφαλώς των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου: ο Δημόσιος Τομέας έχει ανάγκη τον Ιδιωτικό και ο Ιδιωτικός Τομέας τον Δημόσιο, με διαφανείς διαδικασίες και έξω από μικροκομματικά συμφέροντα.

Οι υποδομές που προορίζονται για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων πρέπει να ολοκληρωθούν. Θα δημιουργήσουν ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Αν δεν «τρέξουμε», η Αττική θα χάσει το στοίχημα. Σημαντικές υποδομές θα μείνουν στα «χαρτιά», τα χρήματα θα χαθούν και οι πολίτες της Αττικής θα ζήσουν για πάντα μέσα στα σκουπίδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα