Αποφυλακίζεται η «συμμορία» του ΙΚΑ Καλλιθέας με τα «μαϊμού» επιδόματα

Αποφυλακίζονται μέσα στις επόμενες ημέρες, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, οι οποίοι χορηγώντας «μαϊμού»-επιδόματαα, με το αζημίωτο φυσικά, είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατ. ευρώ στο Ίδρυμα.

Στο όνομα ανυποψίαστων πολιτών τα μέλη της συμμορίας, 6 γυναίκες και 2 άντρες, κρατούσαν για τον εαυτό τους ένα μεγάλο μερίδιο των επιδομάτων.

Ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας

ζήτησε την αποφυλάκιση τους, γιατί από τους 8 κατηγορουμένους οι 7, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι έχουν συμπληρώσει το 18μηνο, ενώ η δική τους δεν έχει ολοκληρωθεί.

Όμως θα ισχύσουν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσης τους από το νομό Αττικής, της συνεχούς διαμονής τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και της υποχρεωτικής εμφάνισής τους έξι φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η δίκη των 8 συνολικά κατηγορουμένων θα συνεχιστεί στις 27 Αυγούστου. Να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι δέχονται την ενοχή τους, όχι όμως το μέγεθος της ζημιάς, δηλαδή τα 11 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα