Απώλειες μεν, θετικό πρόσημο δε, για την Wall Street…

Το πολιτικό κλίμα και η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας διαμόρφωσε την εχθεσινή πορεία της Wall Street.

Το θετικό πρόσημο που έλαβε στο κλείσιμό της η χρηματαγορά στις Η.Π.Α., όπως αυτή καταγράφεται στην Wall Street ήταν σε αντίθετη πορεία με το άνοιγμά της.

Πιο συγκεκριμένα, το ‘κλείσιμο’ ήταν δυνατό εχθές στην Wall Street, παρά τις αρχικές απώλειες που κατέγραφαν οι δείκτες, κάτι που ήταν αποτέλεσμα της πίεσης των αρνητικών στοιχείων περί την πορεία και την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και υπό το βάρος της απραξίας των ευρωπαίων ηγετών για

την υπέρβαση της κρίσης.

Επίσης, το αρνητικό ‘κλίμα’ επιβάρυνε η απροσδόκητη πτώση που σημείωσαν οι νέες οικοδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο.

Ευτυχώς, θετικά επέδρασε η δήλωση της Άγκελα Μέρκελ, που τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας πιο αυστηρού πλαισίου του δημοσιονομικού ελέγχου που θα πρέπει να ασκούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σε κράτη με υπέρογκο χρέος και σε μέλη της ευρωζώνης που παραβιάζουν τις δημοσιονομικές τους υποχρεώσεις.

Εν κατακλείδι, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,65%, διαμορφούμενος τελικώς στις 13.250,11 μονάδες. Ο S&P τερμάτισε με κέρδη της τάξης του 0,71%, στις 1.415,52 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα κατά 1,04%, στις 3.062,39 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα