Απολογίας συνέχεια για τους βουλευτές της Χ.Α.

Μέχρι αυτή την ώρα εξελίσσονται οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Ηλία Κασιδιάρη αργά το βράδυ, ακολούθησε ο Ηλίας Παναγιώταρος μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης και ο Γιάννης Λαγός, η απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, ενώ αναμένεται να απολογηθεί και ο Ν.Μίχος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης

δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, ενώ αρνήθηκε τα πάντα και να απάντησε πολιτικά στις περισσότερες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Σε ανάλογο κλίμα και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου, που ολοκληρώθηκε στις 03:30 της Τετάρτης. Ο Παναγιώταρος έκανε λόγο για «ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο έχουν την πολιτική του δίωξη».

Είπε επίσης ότι «το σε βάρος του κατηγορητήριο είναι αστείο», ενώ χαρακτήρισε «τυχαία τα γεγονότα που εμφανίζονται στις δικογραφίες και τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες». Εξάλλου, προσαγώμενος στο ανακριτικό γραφείο φώναξε: «Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα».

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν θα προχωρήσουν στην προφυλάκισή τους.

Οι απολογίες συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη. Στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού έχει προγραμματισθεί να βρεθούν το πρωί άλλοι 8 συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ στις 15:30 θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Την Τρίτη απολογήθηκαν τρία περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τα δύο αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο τρίτος από τα τρία μέλη του κόμματος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα