Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού

Σε τραγωδία παρολίγον να εξελιχθεί η σύλληψη ενός 22χρονου ημεδαπού, τα ξημερώματα της Κυριακής στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, όταν στην προσπάθεια του να μη συλληφθεί άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, την Κυριακή το βράδυ, καταγγέλθηκε κλοπή στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, από τον ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στο σημείο κατέφθασε άμεσα αστυνομικός, ο οποίος εντόπισε τον 22χρονο δράστη να εξέρχεται

από αυτό κρατώντας δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν ηλεκτρικά είδη, αξίας 1.000 περίπου ευρώ, τα οποία είχε μόλις αφαιρέσει από το κατάστημα.

Ο αστυνομικός επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον δράστη, αυτός όμως τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, κατά την οποία ο δράστης κατελήφθη από τον αστυνομικό.

Έπειτα από συμπλοκή, ο δράστης δεν δίστασε να αποσπάσει το πιστόλι του αστυνομικού και να πυροβολήσει δύο φορές, με αποτέλεσμα η μία από τις δύο βολίδες να πλήξει τον δράστη, ο οποίος αυτοτραυματίσθηκε ελαφρά στον δεξί του μηρό και συνελήφθη. Στο σημείο είχαν στο μεταξύ προστρέξει για να συνδράμουν, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ο 22χρονος μετά την σύλληψή του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς και ο αστυνομικός που τον συνέλαβε με τραύματα στα χέρια από την πάλη που προηγήθηκε.

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης το τελευταίο 20ήμερο είχε διαπράξει δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και δύο (2) κλοπές δικύκλων.

Η λεία που αποκόμισε ο 22χρονος από την παράνομη δράση του, ήταν το χρηματικό ποσό των 3.405 ευρώ, τέσσερις (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ( laptops ), μία σταθερή μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, μία φωτογραφική μηχανή, συλλεκτικά γραμματόσημα, είδη καπνού και τροφίμων και άλλα μικροαντικείμενα των παθόντων, που η αξία τους ξεπερνάει τις 10.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα