Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις της υπεράσπισης στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Με την απόρριψη των ενστάσεων που προέβαλε η υπεράσπιση, συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορούμενών του. Μεταξύ των ενστάσεων της υπεράσπισης, ήταν η εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

Η εισαγγελέας επικαλούμενη τροπολογία αντέτεινε ότι το «ξέπλυμα» δεν παραγράφεται επειδή παρήλθε άπρακτη η αποσβεστική προθεσμία και η Βουλή δεν άσκησε δίωξη, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση. Επιπλέον, απερρίφθη η ένσταση σε σχέση με τη νομιμότητα της κλήσης του πρώην υπουργού αλλά και αυτή που επικαλούνταν εκκρεμοδικία, με τη δικαιολογία ότι η Βουλή δεν άσκησε δίωξη.

Απερρίφθη, ακόμη, η ένσταση περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου, την οποία οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν στηρίξει στο γεγονός ότι για τα εξοπλιστικά συστήματα TOR M1 δεν έγινε προκαταρκτική εξέταση. Το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση ως απαράδεκτη. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ακολούθως να απορριφθεί και η ένσταση που είχε κατατεθεί από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη.

Την ίδια τύχη φαίνεται ότι θα έχουν και όλες οι άλλες ενστάσεις των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίες απορρίπτονται η μια μετά την άλλη από το Δικαστήριο.

Από το εδώλιο των κατηγορουμένων απουσιάζει η Βίκυ Σταμάτη, η οποία ασθένησε αιφνιδίως και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα