Αποσύρθηκε για να μην καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Στην απόσυρση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία του Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και την υποστήριξη του αγροτικού κόσμου στους τομείς της εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας, την ώρα που εκείνο συζητούταν στην Ολομέλεια της Βουλής, προχώρησε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. Η απόσυρση του νομοσχεδίου έγινε, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ είχαν αποφασίσει

να το καταψηφίσουν.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων και ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια, χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη στάση της ΝΔ εξηγώντας ότι «αν και το νομοσχέδιο κατατέθηκε πριν την συγκυβέρνηση, η ΝΔ ουδέποτε προέβαλε ενστάσεις» και επισήμανε ότι «για λόγους αρχής και δεοντολογίας η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με μια σειρά αλλαγές, προσθήκες και τροποποιήσεις, στις οποίες προχώρησε επιχείρησε να μεταπείσει τους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι μέσω του εισηγητή τους Κώστα Μουσουρούλη ξεκαθάρισαν ότι «δεν πρόκειται να το ψηφίσουν».

Πάντως, μέχρι εκείνο το σημείο της συζήτησης δεν είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία και έτσι η διαδικασία θα έληγε με δηλωμένες μεν τις αντιρρήσεις δίχως όμως αυτές να δημιουργούσαν μείζον πολιτικό ζήτημα. Ωστόσο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «μπέρδεμα».

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κ. Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι «η ΝΔ στήριξε πενήντα νομοσχέδια έως σήμερα. Ο, τι ήταν χρήσιμο για την χώρα το στήριξε. Είχαμε συμφωνήσει με την δημιουργία της συγκυβέρνησης να στηρίξουμε ότι είχε σχέση με τους όρους που τότε είχαν τεθεί. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν ήταν στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου».

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση το έβαλε στα πόδια», ενώ η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε ότι «δεν έπρεπε καν να φτάσει στην Ολομέλεια αυτό το νομοσχέδιο».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα