Αποτροπή αυτοκτονίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Απετράπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η αυτοκτονία ενός 43χρονου άνδρα, ο οποίος εκδήλωσε μέσω facebook την πρόθεση του να βάλει τέλος στη ζωή του.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αξιοποιώντας παράλληλα και τα στοιχεία που

παρασχέθηκαν από τον πάροχο των υπηρεσιών του διαδικτύου και την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, εντόπισαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του μηνύματος.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, εντοπίστηκε εγκαίρως ο 43χρονος και ενημερώθηκαν οι συγγενείς του.

Επισημαίνεται ότι το 2012 εντοπίστηκαν από ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 271 άτομα, που εκδήλωσαν πρόθεση να αυτοκτονήσουν και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή τους. Το 2011 ο αντίστοιχος αριθμός περιπτώσεων ανήλθε στις 224, ενώ συνολικά τα τελευταία έξι χρόνια έχουν αποτραπεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 633 περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λειτουργεί, σε 24ωρη βάση, η τηλεφωνική γραμμή 11012, στην οποία οποιοσδήποτε πολίτης, ανώνυμα ή επώνυμα, μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για την πρόληψη, αλλά και την άμεση αποτροπή τέτοιων περιπτώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα