Άρχισαν τα… «όργανα» στο ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ –το οποίο θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή–, ωστόσο το γεγονός αυτό προκαλεί πολιτικές ζυμώσεις αλλά και έντονες αντιπαραθέσεις στους κόλπους του Κινήματος.

Μπορεί ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος να εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεισδοχή τεσσάρων διαγραμμένων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο φέρεται να ανησυχεί για τις κόντρες που υπάρχουν μεταξύ των στελεχών

του Κινήματος. Χαρακτηριστική ημέρα ήταν η Τετάρτη, καθώς από τη μία, υπήρξε η ανακοίνωση της επιστροφής των τεσσάρων βουλευτών, ενώ από την άλλη, τα πρωτοφανή επεισόδια που φέρεται να έγιναν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, το Συνέδριο θα έχει και κάποιες «ηχηρές απουσίες» όπως αυτή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος, Κώστα Σημίτη, ο οποίος, με μία ευγενική και σύντομη επιστολή, γνωστοποίησε πως δεν προτίθεται να παραστεί.

Σε κάθε περίπτωση, το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα συμμετάσχουν περίπου 3.500 σύνεδροι, ενώ 40-45.000 τουλάχιστον μέλη και φίλοι του Κινήματος θα ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή.

Επιστροφές εν μέσω θερμών επεισοδίων

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως επιστρέφουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και Άντζελα Γκερέκου, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος. Για την επανένταξή της, μίλησε η κ. Γκερέκου, η οποία δήλωσε πως ουσιαστικά ποτέ δεν έφυγε από το Κίνημα.

Ωστόσο το γεγονός εκείνης της ημέρας ήταν τα επεισόδια που εκτυλίχτηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου στον 4ο όροφο (όπου βρίσκεται η Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης), στελέχη του Κινήματος φέρεται να ήρθαν στα χέρια, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αντηλλάγησαν και… καρεκλιές.

Βεβαίως, το Κίνημα διέψευσε το γεγονός (ορισμένα στελέχη μίλησαν αργότερα για «μεμονωμένο» περιστατικό), ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, ήρθε «σκληρή» δήλωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου (εκ μέρους της «Αριστερής Πρωτοβουλίας»), η οποία ουσιαστικά έκανε φανερή την όξυνση της αντιπαράθεσης εντός του ΠΑΣΟΚ. Με την εν λόγω δήλωση, ο κ. Παναγιωτακόπουλος αμφισβήτησε την αμεροληψία της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), ζητώντας την παραίτηση των τεσσάρων μη εκλεγμένων μελών της, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Σουλαδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρχισαν …, ΠΑΣΟΚ,archisan …, pasok