Αργεί η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου

Στο τέλος του 2015 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθούν τα έργα για την ανάπλαση και μερική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το έργο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης «όλες οι μελέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο με στόχο τα μέσα του 2014 να έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου».

Σχετικά με τη χρηματοδότηση είπε ότι, «το έργο ύψους γύρω στα 90 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας

και από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Χρ. Τσίτουρας.

«Το υπουργείο περιβάλλοντος ενισχύει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του κέντρου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο αφού κάνει ουσιαστική παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γιάννης Σγουρός, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «σήμερα διαψεύδουμε την απραξία και την σύγχυση» και πρόσθεσε , θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να γίνει το έργο».

Keywords
Τυχαία Θέματα