Αρνείται τις κατηγορίες η πρώην σύζυγος του Καρούζου, Ρεβέκα Σκαφτούρα

Η πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου, Ρεβέκα Σκαφτούρα, αρνήθηκε τις κατηγορίες, που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ηθική αυτουργία σε απιστία και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

Στο υπόμνημά της, που αριθμεί 17 σελίδες, η Ρεβέκα Σκαφτούρα τόνισε πως επειδή ο πρώην άνδρας της ήταν απολυταρχικός και δεσποτικός, είχε σταματήσει να πηγαίνει ακόμα και στο γραφείο.

Όπως φέρεται να είπε στον ανακριτή, μετά το 2010 επήλθε οριστική ρήξη στον γάμο τους, ενώ αναμένεται και η έκδοση της απόφασης για την αγωγή διαζυγίου που συζητήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με την ίδια, ο ρόλος που είχε ήταν περιορισμένος και αφορούσε την μίσθωση των ακινήτων, ενώ όλες οι αποφάσεις λαμβάνοντας αποκλειστικά από τον Γιάννη Καρούζο.

Η Ρεβέκα Σκαφτούρα, φέρεται να υποστηρίζει πως όταν επήλθε διάσταση στον γάμο τους, «ο πρώην σύζυγός μου επιδόθηκε σε έναν ανελέητο πόλεμο κατασυκοφάντησής μου, με αποξένωσε από τον όμιλο, στερώντας μου ακόμη και την πρόσβαση στο γραφείο. Εγώ, από νωρίς αποστασιοποιήθηκα από την εν γένει δραστηριότητα του τέως συζύγου μου διότι αφοσιώθηκα στις προσπάθειες τεκνοποίησης με εξωσωματική γονιμοποίηση και στη συνέχεια αυτό το επέβαλε η δύσκολη κυοφορία μου. Το έτος 2007 αναλαμβάνω το Τομέα μισθώσεων των ακινήτων που αγοράζει ο Καρούζος».

Η κατηγορουμένη ανέφερε ότι ποτέ δεν υπήρξε εκτελεστικό μέλος κάποιας από τις εταιρείες του Καρούζου «ο οποίος επέλεγε πάντα τα ακίνητα που θα αγόραζε και σε ποιον θα τα πουλούσε», για να προσθέσει ότι « η διοίκηση της εταιρείας τυπικά και ουσιαστικά ανήκε αποκλειστικά στον Καρούζο και εκείνος έπαιρνε όλες τις αποφάσεις σχετικά με την επεκτατική, τιμολογιακή και αρχιτεκτονική πολιτική των ακινήτων που ανήκαν στον όμιλο...»

Η Ρεβέκα Σκαφτούρα φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και τις αγοραπωλησίες των ακινήτων αλλά ούτε και στα χρηματοοικονομικά του ομίλου και στον τρόπο εύρεσης χρηματοδότησης και πιστώσεων από τις τράπεζες.

«Δηλώνω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο ότι εγώ ουδέποτε ήρθα σε επαφή με υπαλλήλους της τράπεζας για την επίτευξη δανείου... Την ανεύρεση των δανείων είχε αναλάβει αποκλειστικά, όπως και τη γενικότερη χρηματοπιστωτική πολιτική του ομίλου ο Καρούζος με τους οικονομικούς του συνεργάτες» φέρεται να υποστηρίζει.

Η πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου αναφέρθηκε και στην μεταβίβαση των εταιρειών του ομίλου στον πρώην συνέταιρό του Γ. Ζωγραφάκη ο οποίος μαζί με τον Ιωσήφ Λιβανό έχουν στραφεί πλέον εναντίον του.

«Ότι ασκούσε την απόλυτη εξουσία του ομίλου ο Ιωάννης Καρούζος αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι πώλησε κυριολεκτικώς σε μία νύκτα εν αγνοία μου όλες τις εταιρείες του στον Ζωγραφάκη, δίχως να το ανακοινώσει σε κανέναν άλλο συνεργάτη του».

Υποστήριξε ακόμη ότι επειδή φοβόταν ότι ο Γ. Καρούζος μπορούσε μέσα σε μία νύχτα να καταστρέψει και τις εταιρείες που προορίζονταν για τα παιδιά τους, «αψηφώντας το επιβαλλόμενο πρόστιμο (1 εκατ. Ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις) μετέφερα αυτό το ποσό (1,2 εκατ. ευρώ) σε ατομικούς μου λογαριασμούς ώστε να το προστατεύσω από τις επιθυμίες του. Για μεγαλύτερη ασφάλεια θεώρησα ότι έπρεπε να το μεταφέρω σε τρίτο πρόσωπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα