Αρνητικός ο Κουβέλης στις πρόωρες εκλογές

Αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος με συνέντευξή του στον κυριακάτικο τύπο δηλώνει ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές» αλλά προσθέτει πως «υπάρχει και η συνταγματική δυνατότητα να υπάρξει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή» επαναφέροντας σενάρια για στήριξη μιας τέτοιας κυβέρνησης.

Επιπλέον, προαναγγέλλει τη δημιουργία συμπαράταξης,

τονίζοντας πως ο πόλος που επιδιώκει να δημιουργήσει πρέπει να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, κλείνοντας την πόρτα στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ."Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τις επιλογές του, που του προσδίδουν μια μονιμότερη συμπόρευση με τη Ν.Δ. Ο προοδευτικός πόλος δεν είναι ζήτημα διακηρυκτικό, ούτε σχηματοποιείται μέσα από επικοινωνιακές προσεγγίσεις", ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, διευκρινίζοντας πως "Με τον κ. Βενιζέλο οι διαφορές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές".

Απαντώντας στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για μια μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης διατυπώνει ρητά τη θέση ότι "Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με πολιτικό εκκρεμές", ενώ εκφράζει την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ " με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο βαθμό που θέτει σε διακινδύνευση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας".

Keywords
Τυχαία Θέματα