Αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα της επιστράτευσης

Τον δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση επιλέγουν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα της επιστράτευσης, μετά την επίταξη που αποφασίστηκε.

«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης και θα το στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΝΟ, Αντώνης Νταλακογιώργος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, σχολιάζοντας

την απόφαση για επιστράτευση των ναυτεργατών.

Ο κ. Νταλακογιώργος χαρακτήρισε «μπαρούφες» και «κουβέντες για το καλάθι των αχρήστων» τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση βάζει σε μεγάλη περιπέτεια τη χώρα και το λαό με τον αυταρχισμό που επιδεικνύει».

«Θα περιφρουρήσουμε τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα των εργαζομένων. Η επιστράτευση συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη των πραγμάτων για τη χώρα και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΝΟ.

Μάλιστα, οι ναυτεργάτες προχώρησαν σε συγκέντρωση στον Πειραιά με τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας όλα τα σωματεία εργαζομένων στο λιμάνι. Παρών στον Πειραιά, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Την ίδια στιγμή, παμπειραϊκή 24ωρη απεργία για την Τετάρτη αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ως απάντηση στην επίταξη των ναυτεργατών.

«Η απεργία συνεχίζεται κόντρα στην πολιτική επιστράτευση. Όλοι στους καταπέλτες, όλοι οι ναυτεργάτες έξω από τα καράβια», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τσιμπόγλου.

Keywords
Αναζητήσεις
νταλακογιωργος βιογραφικο
Τυχαία Θέματα