Ασταμάτητη η Αθλέτικ

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο δείχνει ασταμάτητη φέτος στο Europa League, με τον Γιορέντε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής της πορείας στη διοργάνωση, οδηγώντας την ομάδα του εκ τους ασφαλούς στον μεγάλο τελικό στο Βουκουρέστι (9/5).

Οι Βάσκοι κατάφεραν και ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία (2-1), επικρατώντας στο... κολαστήριο του "Σαν Μαμές" της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 3-1, και θα δώσουν το παρών στον τελικό στη Ρουμανία. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν

την Ατλέτικο Μαδρίτης, σε ένα δεύτερο «εμφύλιο» στο θεσμό για τη φετινή σεζόν.

Ο Φερνάντο Γιορέντε κατάφερε και μετέτρεψε τη χθεσινή αναμέτρηση σε «one man show», βάζοντας το καθοριστικό γκολ στο 88’, τέρμα που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, ενώ από τις δύο δικές του ασίστ η Μπιλμπάο κατάφερε να πάρει σκορ πρόκρισης (Σουσαέτα 17’, Μουνιαΐν 45’).

Οι Πορτογάλοι είχαν ισοφαρίσει σε 1-1 στο 43’, με όμορφο σουτ του Φολκσβίνγκεν, δίνοντας σε εκέινο το σημείο το… πάνω χέρι στην ομάδα του.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος είναι φαβορί για να αντικαταστήσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, πιστώνεται πολύ μεγάλο μερίδιο της φετινής πορείας της Αθλέτικ, μία πορεία που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά το κασέ του 56χρονου Αργεντινού τεχνικού.

Μία πρόκριση η οποία στέλνει την Μπιλμπάο για πρώτη φορά, μετά το 1977 σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.


Keywords
Τυχαία Θέματα