«Ασθενείς» οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη

Οι κλάδοι των κατασκευών και της παροχής υπηρεσιών συρρικνώθηκαν τον Ιούλιο στην Ευρώπη, για 11ο συνεχόμενο μήνα, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Markit. Και οι δύο κλάδοι ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής, ωστόσο τα πράγματα είναι μάλλον χειρότερα στον κλάδο των κατασκευών (καθώς η παραγωγή μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2009).

Ο όγκος των νέων εργασιών που αναλαμβάνουν οι κατασκευαστές και οι πάροχοι υπηρεσιών στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε πιο έντονα από ό,τι αναμενόταν. Μάλιστα, επιχειρηματίες στον κλάδο των υπηρεσιών δηλώνουν πως πλέον δεν τρέφουν

καμία ελπίδα για τυχόν αύξηση εντός του 2012.

Ακόμη και ο ρυθμός ανάπτυξης των γερμανικών επιχειρήσεων ήταν η βραδύτερη στα τελευταία τρία χρόνια. Η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η ύφεση στη Γερμανία ενδέχεται να γίνει πιο ισχυρή, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες του ευρώ επηρεάζονται από την κρίση που υπάρχει γενικότερα στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Κρις Ουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

Αντιθέτως, η Ιρλανδία είδε την παραγωγή της να αυξάνεται τον Ιούλιο (όπως και τον προηγούμενο μήνα, Ιούνιο). Πρόκειται για τη μοναδική οικονομία στην ευρωζώνη που παρουσίασε αυτό το αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα