Αστυνομικός Χανιά: Συγκλονίζει η γυναίκα που βοήθησε να πιαστεί ο εκβιαστής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα από τα θύματα του αστυνομικού που κατηγορείται πως εκβίαζε καταστηματάρχες στην Κρήτη περιγράφει τι βίωσε και μιλάει για το πώς βοήθησε τους «αδιάφθορους» να οδηγήσουν τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Θα ήθελα να τους πω να μη φοβούνται, να βρίσκουν το θάρρος και το κουράγιο, που είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, να μιλούν νωρίς, να προλαβαίνουν τέτοια φαινόμενα, για να μην υποφέρουν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε η γυναίκα που έπεσε θύμα του κατηγορουμένου. «Σε έναν διαγωνισμό δημοτικό, πλειοδοτικό, είχε

έρθει με κάποιον τρίτο για να συμμετάσχει κι αυτός στον διαγωνισμό και μας εκβίασε ότι θα ανεβάσει την τιμή εκκίνησης της άδειας λειτουργίας πάνω από 10.000 ευρώ ή θα έπρεπε να υποκύψουμε στον εκβιασμό του και να του δώσουμε 30.000 ευρώ» είπε διηγούμενη την ιστορία της.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι εκβίασε τέσσερα άτομα, ενώ πήρε χρήματα και από έναν οδηγό φορτηγού προκειμένου να του σβήσει μια κλήση της Τροχαίας. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για εκβιασμό καταστηματαρχών στα Χανιά. Σημειώνεται πως ο 53χρονος αξιωματικός πέρασε νωρίς το πρωί το κατώφλι του ανακριτή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη. Ο άνδρας αυτός, ο οποίος ήταν διοικητής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, συνελήφθη από το Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ η δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί εις βάρος του αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και, συγκεκριμένα, αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του αξιωματικού

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 29χρονος ειδικός φρουρός, γιος του 53χρονου επίορκου αστυνομικού στα Χανιά. Ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται με το γιο του σε υπόθεση διαφθοράς, με τον εισαγγελέα να ασκεί διώξεις για εκβίαση και δωροδοκία. Ο 29χρονος ειδικός φρουρός αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους ύστερα από την απολογία του, ενώ ο πατέρας του, που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που εκβίαζε καταστηματάρχες κι επιχειρηματίες θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας αύριο Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ακόμη μία καταγγελία από έναν δικηγόρο, ο οποίος φέρεται να του έδωσε το ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου να… διευθετηθεί μία ποινική υπόθεση. Μάλιστα ο άνδρας φέρεται να πούλησε ακόμη το αυτοκίνητο και το σπίτι του ώστε να δώσει τα χρήματα στον επίορκο αστυνομικό που συνελήφθη ύστερα από σχετική έρευνα των εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα