Αβραμόπουλος: Έντιμη συνεργασία με Ισραήλ-Μπαράκ: Στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, που έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «μια ειλικρινή και έντιμη συνεργασία με το Ισραήλ, που δεν στρέφεται εναντίον κανενός»

και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλειρηνική που επιδιώκει συνεργασία με όλους της τους γείτονες».

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως «σημαντική την επίσκεψη του Ισραηλινού ομολόγου του στην Ελλάδα», διότι «επιστεγάζεται σε κλίμα συνεννόησης και φιλίας και επεκτείνεται στον τομέα της άμυνας», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η συνεργασία με το Ισραήλ μπορεί να δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για τους δύο λαού αλλά και τους λαούς όλης της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαράκ τόνισε ότι «το Ισραήλ προσβλέπει σε στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τη συμβολή της χώρας μας στις περυσινές πυρκαγιές, ενώ παρατήρησε πως «οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα για την επίλυση των διαφορών στην περιοχή προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Keywords
Τυχαία Θέματα