«Μπανανο-σπρέι» που σταματά το μαύρισμα της φλούδας!

Τη λύση στο πρόβλημα με το μαύρισμα της φλούδας των μπανανών έρχεται να δώσει έρευνα πανεπιστημίου στην Κίνα, καθώς οι μελετητές του δημιούργησαν ένα σπρέι, το οποίο μπορεί να διατηρήσει το φρούτο φρέσκο μέχρι και 2 εβδομάδες! Πρόκειται για ένας σπρέι από… γαρίδες, καβούρια και κοχύλια(!), το οποίο επιβραδύνει την ωρίμανση των μπανανών μέχρι και 15 ημέρες! Τα παραπάνω τρία συστατικά περιέχουν μια «μαγική» ουσία, τη χιτοζάνη, η οποία είναι το «κλειδί» στο πρόβλημα με τις μπανάνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία

περίπου 1,6 εκατ. μπανάνες καταλήγουν στα σκουπίδια, καθώς μετά από 2-3 μέρες αρχίσει η σήψη τους. Ο δρ. Xihong Li μιλώντας για το σπρέι τόνισε ότι πρόκειται για «μια επένδυση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι από τους καταναλωτές, στα σούπερ μάρκετ ή κατά τη μεταφορά των μπανανών». Πρόκειται για ένα άγευστο σπρέι, το οποίο λειτουργεί σκοτώνοντας τα βακτήρια και επιβραδύνοντας τον ρυθμό που αναπνέει το φρούτο, καθώς όσο πιο γρήγορα αναπνέει ο οργανισμός της μπανάνας, τόσο πιο γρήγορα ωριμάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα