Μπαράζ επαφών στη Λατινική Αμερική για τον Α. Τσίπρα

«Ο ελληνικός λαός, ακολουθώντας το παράδειγμα των λαών της Νότιας Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά του ΔΝΤ θα λυτρωθεί από τη θανατηφόρο θηλιά του μνημονίου», δήλωσε από τη Βραζιλία ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΜ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της επικίνδυνης στρατηγικής της λιτότητας στον ευρωπαϊκό Νότο», σχολίασε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι οι επαφές που είχε η αντιπροσωπεία του κόμματος επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση ότι «η χώρα μπορεί να βρει ισχυρούς συμμάχους στη γεωπολιτική σκακιέρα αν χαράξει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «η κρίση μπορεί να γενικευτεί το 2013 αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της λιτότητας, αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη. Τη στιγμή που η κ. Μέρκελ απομονώνεται διεθνώς δυστυχώς βρίσκει συμμάχους στην Ελλάδα, τους μερκελιστές των τριών κομμάτων του μνημονίου των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά».

«Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής», κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ύστερα από τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ και στελέχη της κυβέρνησης της χώρας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στην Αργεντινή.

Ειδικότερα, σήμερα (Πέμπτη) θα παραστεί σε δείπνο στη Γερουσία της Αργεντινής με την ηγεσία των κοινοβουλευτικών ομάδων της Βουλής των αντιπροσώπων και της γερουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα