Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός: Οι πολλές απουσίες οδήγησαν στην ήττα

Στην χθεσινή (3/11) αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της EuroLeague, η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στην Βαρκελώνη, οι Ισπανοί νίκησαν τους πράσινους με σκορ 80-72.

Οι πράσινοι ήταν σε δυσμενή θέση καθώς ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη έχοντας μεγάλες απώλειες καθώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αταμάν δεν είχε στη διάθεσή του τους Κώστα Σλούκα, Λούκα Βιλντόσα, Ιωάννη Παπαπέτρου.  Σχεδόν αναμενόμενη η ήττα  με αυτές τις

απουσίες. Μετά την χθεσινή του ήττα, ο Παναθηναϊκός παραμένει στην 10η θέση, ενώ η Μπάρτσα ανέβηκε στην 2η θέση κάτω από την Βασίλισσα.

@FCBbasket got back to winning ways in Round 6 beating @paobcgr

Highlights… pic.twitter.com/IzQlmOQ46r

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 4, 2023

Ο αγώνας

1η περίοδος

Οι πράσινοι ήταν εξαιρετικοί στην πρώτη περίοδο του αγώνα, αλλά δεν είχαν ανάλογη συνέχεια και βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγάνε διψήφιες διαφορές, παρουσιάζοντας σοβαρό πρόβλημα στα ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι, ήταν ανταγωνιστικοί στο ξεκίνημα του αγώνα, χάρη στην ευστοχία τους, αφού έκλεισαν την περίοδο με 4/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 3/3 βολές, βρισκόμενοι μια ανάσα πίσω από την Μπαρτσελόνα (21-20).

2η περίοδος

Η εικόνα άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Εκεί οι πράσινοι είχαν μόλις 2/13 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/5 βολές. Πέρα όμως από την αδυναμία τους να συνδεθούν με το καλάθι, οι παίκτες του Αταμάν είχαν τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Είναι ενδεικτικό ότι η Μπαρτσελόνα είχε 24 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 10 επιθετικά- στο πρώτο μέρος, βρίσκοντας 17 πόντους δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι είχαν μαζέψει μόλις 9 ριμπάουντ (τα 3 ήταν επιθετικά). Έτσι διαμορφώθηκε μία διαφορά 12 πόντων (45-33).

3η περίοδος 

Παρόμοια ήταν το σκηνικό και μετά την ανάπαυλα, αφού δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης να κάνει το step-up και να υποκινήσει μία αντεπίθεση. Έτσι η Μπάρτσα ήταν καταιγιστική και βρέθηκε στο +24 (71-47) με τους πράσινους στο 30′ να είναι ένα βήμα προ της συντριβής τους.

Στο τέλος

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γηπεδούχοι επαναπαύθηκαν και έριξαν ταχύτητα στην τελευταία περίοδο. Ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε όσο μπορούσε, τόσο για να μειώσει τη διαφορά, αλλά και για να δώσει χρόνο στους νεαρούς Μωραΐτη και Μαντζούκα.

MVP του αγώνα

Ο Τόμας Σατοράνσκι κουβάλησε μεγάλο βάρος στην περιφέρεια. Ο Οριόλ Πάουλι, άρπαξε την ευκαιρία και μέτρησε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, αλλά και καμία ασίστ. Επίσης ένας ακόμη που έκανε την διαφορά χθες ήταν ο Τζαμπάρι Πάρκερ που πέτυχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και μία ασίστ σε 26:09′. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, παρά τις απώλειες που είχε, ο Αμερικάνος Τζέριαν Γκραντ σημείωσε 15 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες

Μπαστόνια – Παρτιζάν (84-83)

Μπολόνια – Εφές (93-81)

Keywords
Τυχαία Θέματα