Μπερλουσκόνι: Είμαι υποχρεωμένος να ηγηθώ της κεντροδεξιάς

«Ο Μάριο Μόντι δεν θεώρησε ότι έπρεπε να μου κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα. Είμαι και πάλι υποχρεωμένος να αναλάβω επικεφαλής των μετριοπαθών δυνάμεων», δήλωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία της RAI.

«Η κυβέρνηση τεχνοκρατών κράτησε παθητική στάση απέναντι στα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως της «γερμανικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης και της βορείου Ευρώπης. Αυτό λένε, άλλωστε, και πολλοί (κάτοχοι) βραβείων Νόμπελ», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

«Σέβομαι

κι εκτιμώ ιδιαίτερα της γυναίκες κι ελπίζω στα ψηφοδέλτιά μας να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε παρουσία του ευγενούς φύλου που να ξεπερνά το 33% των υποψηφίων», υποστήριξε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης.

Σήμερα το απόγευμα, αναμένεται ο Μάριο Μόντι να υποβάλει την παραίτηση του στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, λίγο μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως ο Μάριο Μόντι θα ανακοινώσει την Κυριακη την πολιτική του στράτευση με το μετριοπαθές κέντρο, σε μια προσπάθεια να συνεχισθούν οι προσπάθειες οικονομικής εξυγίανσης.

«Πρέπει να παρουσιαστούμε σαν μια πραγματική πολιτική καινοτομία, που ξέρει να μιλά με ειλικρίνεια στους πολίτες» φέρεται να επαναλαμβάνει ο Μόντι, στους στενούς του συνεργάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα