Μπλίνκεν – Ισραήλ: Ξαφνική επίσκεψη στη Δυτική Όχθη, σναντήθηκε με τον Αμπάς

Συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα είχε σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Δυτική Όχθη. Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία. Η συνάντηση Μπλίνκεν-Αμπάς, έρχεται ώρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες

με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Χακάν Φιντάν. «Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 5-6 Νοεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και τις διμερείς σχέσεις», ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Εχθές, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι διακόπτει κάθε επαφή με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου λόγω των ενεργειών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον κάποιος με τον οποίο μπορούμε να μιλήσουμε. Τον ξεγράψαμε», είπε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στη διεθνή διπλωματία δεν είναι δυνατή η πλήρης διακοπή των δεσμών και ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα με τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον επικεφαλής της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν για την επίτευξη οριστικής ειρήνης και διευθέτησης του Παλαιστινιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα