«Μπλοκάρει» το σύστημα υποβολής του Ε9 του Taxisnet

Λόγω τεχνικών προβλημάτων του Taxisnet «μπλόκαρε» η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9 για τους φορολογούμενους. Η διορία υποβολής των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι φοροτεχνικοί ζητούν να δοθεί παράταση, καθώς «κολλάει» διαρκώς η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής του Ε9.

Με το ίδιο πρόβλημα όμως έχουν να κάνουν και όσοι προσπαθούν ταυτόχρονα να υποβάλουν δηλώσεις Α21 για να λάβουν

το οικογενειακό επίδομα τέκνων. Από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκε πρόβλημα στους server της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, αφού η σελίδα του Ε9 έκανε αυτόματη ανανέωση ανά 10 δεύτερα, χωρίς να εμφανίζεται για τη συμπληρώσει ο πολίτης. Εν συνεχεία διαπιστώθηκε και υπερφόρτωση του δικτύου του ΟΤΕ, καθώς η απευθείας γραμμή της ΓΓΠΣ, γέμισε από χρήστες.

Υπενθυμίζεται ότι φοροτεχνικοί έχουν υποβάλει πρόταση για παράταση και ζητούν:

-Nα υποβληθούν τα Ε9 μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012 (πίνακας 1), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως 30 Σεπτεμβρίου (αντί 15 Σεπτεμβρίου).

-H καταγραφή των αγροτεμαχίων (πινάκας 2) να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 αυτής της περίπτωσης, την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα