Μπούταρης: Θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου

«Δεν μπορεί να μας περνάνε για κορόιδα και κουκουλώνουν την υπόθεση, να τελειώνουμε. Θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου. Και ο σταθμός θα γίνει και τα αρχαία», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης των αρχαίων ευρημάτων στο σταθμό της Βενιζέλου, γιατί όπως ανέφερε, η συνύπαρξη των αρχαιοτήτων με το μετρό

θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το Μπεζεστένι και το Αλκαζάρ.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε, πως θα αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στο νέο υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, ενώ όπως είπε δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο Κράτος, καθώς το υπουργείο Δημοσίων Έργων πήρε μία βεβιασμένη απόφαση για τα αρχαία ευρήματα του σταθμού μετρό της Βενιζέλου. Σε αντίθεση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας πρότειναν μία λύση χωρίς αποκόλληση των αρχαιοτήτων, η οποία θα κοστίσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Εξάλλου, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της Τρίτης, που θα έκρινε αν είναι εφικτή η μεταφορά των αρχαίων ευρημάτων από το σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά ή σε άλλη τοποθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα