Χ. Καφαντάρη: «Νομιμοποίηση αυθαιρέτων ακόμα και πάνω στη παραλία»

Για νομοσχέδιο που «κατεδαφίζει τα πάντα και καταπατά τη περιβαλλοντική νομοθεσία, καθώς περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις όπου διευκολύνουν τη κατασκευή μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες πάνω στην ακτή» έκανε λόγο στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη.

Η κ. Καφαντάρη μίλησε για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τον αιγιαλό και τόνισε πως ήδη αναπτύσσεται ένα κίνημα των πολιτών για τη διάσωση των ακτών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,

δήλωσε πως το νομοσχέδιο θα δίνει πλέον τη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων ακόμα και πάνω στη παραλία ενώ «καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, καταργεί μέτρα προστασίας των ακτών και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με τον διεθνείς συμβάσεις που απαιτούν την επέκταση της προστασίας».

«Επιτρέπει πλωτές εξέδρες μέσα στη θάλασσα, περίφραξη παραλιών και κατάληψη τους απο επιχειρηματίες, αναψυκτήρια, ομπρέλες ξαπλώστρες χωρίς περιορισμούς εξυπηρετώντας τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τους μεγάλους επιχειρηματίες», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα