Χ.Α.: Τουρκόφωνοι πράκτορες οι μουσουλμάνοι βουλευτές

Ως «τουρκόφωνους πράκτορες» χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους βουλευτές που πήγαν στα εγκαίνια του μουσείου στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς σε ομιλία του στη Βουλή, όταν έγινε αναφορά στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος (14η Σεπτεμβρίου).

Ο

κ. Παππάς χαρακτήρισε «τουρκόφωνους πράκτορες» τους μουσουλμάνους βουλευτές που πήγαν στα εγκαίνια του μουσείου στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε λόγο και για «ανθέλληνες και τουρκοπροσκυνημένους μνημονιακούς».

Ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης του επεσήμανε ότι έχει διαπράξει ατοπήματα και τον ενημέρωσε ότι θα διαγράψει από τα πρακτικά όσα είναι προσβλητικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς δεν πτοήθηκε καθόλου και συνέχισε, μιλώντας για «τουρκοφοβία, αν όχι τουρκολαγνεία, όλων των καθεστώτων από το 1922 μέχρι σήμερα» και για «τουρκόφιλη πολιτική» από τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου (τον αποκάλεσε «Τζέφρι») και Κ. Καραμανλή.

Όταν αντέδρασαν βουλευτές της ΝΔ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε σε έναν από αυτούς: «Ττράβα στην Ισταμπούλ, ρε».

«Για τη Χρυσή Αυγή η πρωτεύουσα της Ελλάδας ήταν και θα είναι η Κωνσταντινούπολη», ανέφερε ο βουλευτής της Χ.Α.

«Τη Μικρασία τη χάσαμε από την πλειοδοσία κάποιων αφρόνων της εποχής που ζήταγαν από τον ελληνικό στρατό να μην περιοριστεί στα μικρασιατικά παράλια, αλλά να φτάσει μέχρι την Κόκκινη Μηλιά», σχολίασε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα