Χαμάς – Ισραήλ τώρα: Ένας Ισραηλινός στρατιώτης νεκρός

Η πρώτη σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραηλινού Στρατού καταγράφηκε την Κυριακή (22/10) στη Λωρίδα της Γάζας, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου. Οι μαχητές της Χαμάς συγκρούστηκαν με ισραηλινά στρατεύματα μέσα στη Γάζα, ανέφεραν οι ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ της παλαιστινιακής οργάνωσης, σε κάτι που μοιάζει να είναι μια από τις πρώτες μάχες μεταξύ των δύο πλευρών στο έδαφος εντός της Λωρίδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τοι Ισραηλινό Στρατό, ένας στρατιώτης

του σκοτώθηκε από πλήγματα. Η Χαμάς υποστήριξε πως κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα στρατεύματα της άλλης πλευράς να υποχωρήσουν χωρίς τα οχήματά τους. «Οι στρατιώτες που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζοί», ανέφεραν οι ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είπαν μόνο ότι «πυροβολήθηκαν στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού που δρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ». «Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών», πρόσθεσε ο Ισραηλινός Στρατός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμάς – Ισραήλ, Ισραηλινός,chamas – israil, israilinos