Χαμός στο άκουσμα πως κλείνει η Λαϊκή

Δύσκολες στιγμές περνά η Κύπρος, με τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό να δημιουργούν ολοένα και περισσότερη ένταση. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, 21 Μαρτίου, ο τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ μετέδωσε πως με απόφαση της κυβέρνησης της Κύπρου, κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα. Η είδηση έπαιζε από το πρωί, αλλά

δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Εν τω μεταξύ, μετά την πρωινή διάψευση περί κλεισίματος της τράπεζας, νέα διάψευση ήρθε το απόγευμα της Πέμπτης από την εκπρόσωπο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αλίκης Στυλιανού.

Η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει. Εκατοντάδες εργαζόμενοι της τράπεζα έσπευσαν έξω από τη Βουλή, ενώ έγιναν και επεισόδια όταν συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Το γεγονός πάντως της διάψευσης, δε σημαίνει απαραίτητα πως ε θα κλείσει η τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που προκρίνεται είναι ένα σχέδιο δημιουργίας «καλής» και «κακής» τράπεζας. Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου λέει πως «αναδιάρθρωση δεν σημαίνει κλείσιμο».

Το σχέδιο που κουβεντιάζεται είναι να επιδιωχθεί μια συντεταγμένη μετεξέλιξη της Λαϊκής Τράπεζας.

Το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για παραχώρηση ρευστότητας μέχρι την Δευτέρα στις κυπριακές τράπεζες οδηγεί στην ανάγκη να παρθούν άμεσα αποφάσεις. Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας σε Ρώσους επιχειρηματίες φαίνεται να απομακρύνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα