«Χάος» στο κέντρο της Αθήνας-Καίγονται κτίρια και καταστήματα

Τη στιγμή, που εξελίσσεται ακόμη εντός του Κοινοβουλίου η συζήτηση και ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους υπάρχουν διάσπαρτες εστίες έντασης, με συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών,

ρίψη δακρυγόνων και πετροπόλεμο.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση είναι έκρυθμη στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου στην Πανεπιστημίου και γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια με βόμβες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι νεαροί έχουν βάλει φωτιά σε κατάστημα της Eurobank και σε εμπορικό κατάστημα στην οδό Κοραή, ενώ έχουν βάλει φωτιές σε αντικείμενα έξω από τον κινηματογράφο Άστυ.

Πάντως, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα τα σημεία της φωτιάς λόγω των επεισοδίων.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες είναι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και 25 αστυνομικοί, όπως επίσης και οι προσαγωγές, ενώ για ακόμα μία φορά βιτρίνες καταστημάτων και τράπεζες υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Φθορές προκλήθηκαν και στην είσοδο του Νομισματικού Μουσείου επί της οδού Πανεπιστημίου και της οδού Αμερικής. Παρόμοια επεισόδια λαμβάνουν χώρα και κοντά στην Μητρόπολη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα