«Χείμαρρος» ο Βρύζας

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας με καυστικό τρόπο πως οι προηγούμενες διοικήσεις του ΠΑΟΚ είχαν ερασιτεχνική διαχείριση. Ο Βρύζας δεν έλειψε επίσης να αναφερθεί σε επαφές του ίδιου με υποψήφιους επενδυτές, ενώ μίλησε για τα χρέη και την αδειοδότηση της ΠΑΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ΠΑΟΚ

είναι τεράστιος σύλλογος, μέσα στα 40 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Κάθε 4-5 χρόνια έχουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις. Δύο είναι οι λόγοι που υπάρχει τώρα αυτό. Υπήρχαν τομείς που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε την τελευταία τετραετία, επαναλαμβάνω, όμως, ότι έγινε πολύ σοβαρή δουλειά. Υπήρχαν κομμάτια, πάντως, όπως το εμπορικό που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε και δεν υπήρχε στρατηγική για μεγάλες επενδύσεις όπως το αθλητικό κέντρο. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, την αύξηση της φορολογίας και το fair play μας έφεραν σε αυτή την θέση. Ο ΠΑΟΚ θυσίασε παίκτες για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του μέχρι τις 31/12. Αυτό επιβάλλει, όμως, το fair play. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δώσουμε την μάχη μας μέχρι 30/6. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει για στήριξη. Εγώ πρέπει να του μιλήσω αληθινά. Πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι. Της συσπείρωσης και της απαξίωσης. Εγώ δηλώνω στρατιώτης του ΠΑΟΚ και αυτή την μάχη θα την δώσω».

Για την απογοήτευση του κόσμου: «Η απογοήτευση είναι λογική. Όταν από κάποιον στερείς την ποιότητα, πειράζει τον καθένα. Εγώ πρέπει να μεταφέρω την τωρινή κατάσταση. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει την προσπάθεια που γίνεται και να είναι δίπλα μας».

Για την αδειοδότηση: «Οι δρόμοι είναι είτε από χορηγίες, είτε από επενδυτές, είτε από εισιτήρια. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλες τις λύσεις για να παίξουμε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα».

Για τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ στα προηγούμενα χρόνια: «Δεν ρίχνω μομφή για κανέναν. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον τρόπο λειτουργίας που είχε. Έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην εποχή της ευμάριας. Τα έχω πει και στον Ζαγοράκη. Ο οικονομικός διευθυντής στις 2 Μαΐου θα αρχίσει να δουλεύει. Πιστεύω η διαφάνεια είναι σημαντική. Εγώ θα πρέπει να κάνω είναι να προστατέψω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ».

Για τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ: «Αυτή την στιγμή έχουμε τρυγμούς σε όλες τις διαδικασίες, όπως αυτό γίνεται και στις σκέψεις των οπαδών μας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να βρούμε λύσεις. Αν γίνουν αυτά η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας είναι για μένα είναι ο πιο σημαντικός. Όχι οι παίκτες που θα έχει».

Για το πόσα είναι τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα ο ΠΑΟΚ: «Στην τελευταία γενική συνέλευση αναλύθηκε η οικονομική κατάσταση. Πάντως, η διαφάνεια δεν σημαίνει και ξεβράκωμα. Θα πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε την ομάδα. Γίνονται όλες οι διαδικασίες για να πάρουμε την αδειοδότηση».

Για τα παγωμένα χρέη: «Έγιναν ενέργειες, πολύ σημαντικά ραντεβού. Αν λυθεί αυτό το θέμα θα ανοίξει ο δρόμος και για την επένδυση. Κάθε άνθρωπος είναι δύσκολο να έρθει στον ΠΑΟΚ με τα παγωμένα χρέη. Προσπάθη

Keywords
Τυχαία Θέματα