Χλαμύδες Ακρόπολη: Για Ινδούς επιχειρηματίες στήθηκε το σόου

Για Ινδούς επιχειρηματίες στήθηκε, κατά πληροφορίες, το σόου με τις χλαμύδες στην Ακρόπολη, που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο σάλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα άτομα που μπήκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ντυμένα με χλαμύδες ή ως αρχαιοελληνικές θεότητες το έκαναν στο πλαίσιο ξενάγησης Ινδών πολυεκατομμυριούχων. Οι επιχειρηματίες, περί τους 150 στον αριθμό, ταξίδεψαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο πρόσκλησης του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου, πηγή από το οποίο ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως δεν διοργάνωσε αυτό το σόου, αλλά ήταν μία πρωτοβουλία του τουριστικού γραφείου με το οποίο ήρθαν στη χώρα. Ο Ν. Καβαλιέρος, υπεύθυνος Πολιτισμού και Τουρισμού του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου, εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό πως είχε κάνει διάφορα αιτήματα, από πέρσι τον Νοέμβριο, ώστε να μπορέσουν να ξεναγηθούν οι επιχειρηματίες σε διάφορα μνημεία πολιτισμού, αλλά δέχθηκε αρνητική απάντηση.

«Από τον Νοέμβριο έχουμε κάνει γραπτά αιτήματα και έχουμε ζητήσει κάποια πράγματα, όπως το Καλλιμάρμαρο (…), ζητήσαμε δύο ώρες στο Ηρώδειο και είχαμε ζητήσει και να κάτσουμε στην Ακρόπολη 15 λεπτά μετά το κλείσιμο. Από τον Φεβρουάριο, που ανταποκρίθηκε το υπουργείο Πολιτισμού, είχαμε αρνητική απάντηση. Εξασφαλίσαμε το Καλλιμάρμαρο με κόστος πάνω από 5.000 ευρώ. Πήραμε την πίστα 10:00-13:00, το κοινό έμπαινε κανονικά στις εξέδρες» είπε, ειδικότερα. Στην Ακρόπολη μπήκαν λίγοι από τους καλεσμένους και υπάρχουν τα εισιτήρια που αγοράστηκαν, όπως είπε και διευκρίνισε ότι μπήκαν 7-8 το απόγευμα και όχι μετά το κλείσιμο. Το μόνο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο ήταν να γίνουν δεκτοί από μία μπάντα και 3 Κρητικούς λυράρηδες. Ο ίδιος είπε πως το υπουργείο Πολιτισμού, «παρακολουθούσε» το κάθε βήμα τους και όταν βρίσκονταν στο μνημείο, ενημερώθηκαν για την παρουσία των ατόμων με τις χλαμύδες. Τότε φρόντισαν να τους διώξουν σε λίγα λεπτά.Σύμφωνα με τον ίδιο, τα άτομα αυτά μπήκαν στον χώρο με εισιτήριο και είχαν σταλεί από το «ινδικό τουριστικό γραφείο».

ΕΔΕ από το υπουργείο Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ αναφορικά με το περιστατικό και σύμφωνα με την έφορο πόλεων Αθηνών, δεν είχε δοθεί καμία άδεια για το σόου.

«Ήταν ιδιωτική πρωτοβουλία» επεσήμανε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ΕΔΕ θα ρίξει φως στην υπόθεση και θα διαλευκανθεί και το πώς κατάφεραν να μπουν τα άτομα αυτά μέσα στην Ακρόπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα