Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το πρωί η πρωτεύουσα

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν αύριο, Τρίτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ.

Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το

μετρό και το τραμ θα είναι ακινητοποιημένα αύριο από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 8 το πρωί, λόγω της νέας προειδοποιητικής στάσης εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, τα σωματεία εργαζομένων με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν, όσον αφορά στη ΣΤΑΣΥ, να «σταματήσει η διαχείριση “του τίποτα”, να στελεχωθεί ο φορέας από τακτικό προσωπικό, να πάψουν οι τοποθετήσεις επίλεκτων και να οργανωθεί η κοινωνική πολιτική για τη μετακίνηση των αδύναμων και ευπαθών ομάδων».

Ωστόσο, και χωρίς τρόλεϊ θα μείνει την Τρίτη το λεκανοπέδιο, από τις 11:00 έως τις 15:00, λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα αιτήματα των εργαζομένων μεταξύ άλλων είναι, οι προσλήψεις προσωπικού, η επιστροφή των εσωτερικών μετατάξεων και αποσπάσεων, η χρηματοδότηση του οργανισμού, η αγορά ανταλλακτικών και ελαστικών, η δωρεάν μετακίνηση ανέργων, η μείωση του εισιτηρίου, οι φθηνές ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες και η αντίσταση στην συρρίκνωση και απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου και συνεργασία με όλους τους φορείς, Τροχαία και ΟΑΣΑ για την καλύτερη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα