Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ΣΥΡΙΖΑ: Ο βουλευτής σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου για εκλογή ψευδομουφτή

Νέο περιστατικό προκλητικής στάσης μουσουλμάνου βουλευτή, αυτή τη φορά του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη,

ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή. Το 2012 ο κ.Ζεϊμπέκ είχε υποστηρίξει πως η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, εν όψει εκλογής ψευδομουφτή: «[…] Σήμερα συναντηθήκαμε με ομογενείς μας στον Τόπειρο Ξάνθης […]». Στο κέντρο της φωτογραφίας ο βουλευτής του @syriza_gr Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Η ελληνική κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις. pic.twitter.com/JnxCI9xHPD

— Tasos Chatzivasileiou (@tasos_chatziv) September 2, 2022

Στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, εν όψει εκλογής ψευδομουφτή: «[…] Σήμερα συναντηθήκαμε με ομογενείς μας στον Τόπειρο Ξάνθης […]». Στο κέντρο της φωτογραφίας ο βουλευτής του @syriza_gr Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Η ελληνική κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις. Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο κ. Χατζηβασιλείου είχε καταγγείλει την ανάρτηση του επίσης μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα έναν από τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες.

Η Χ. Τρικούπη αντέδρασε έντονα και ο βουλευτής έσπευσε να ανασκευάσει πλήρως με νέα δήλωσή του όσα είχε πει. Ωστόσο, η στροφή 180 μοιρών που έκανε δεν φαίνεται να είναι αρκετή, καθώς στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ιδιαίτερα σοβαρό ατόπημα την ανάρτηση στην οποία προχώρησε ο Μπουρχάν Μπαράν, το οποίο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποφασίσει αν θα τον διαγράψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα