Χρέος ΗΠΑ 2023: Τί περιλαμβάνει η συμφωνία

Η συμφωνία για το όριο του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους, που διαπραγματεύτηκαν ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι για την αποφυγή του κινδύνου οι ΗΠΑ να κηρύξουν άνευ προηγουμένου στάση πληρωμών, είναι έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, παροτρύνοντας εκ νέου τα μέλη των δυο σωμάτων του κοινοβουλίου να την υιοθετήσουν το ταχύτερο. «Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά τηρώντας τις υποχρεώσεις μας και οικοδομώντας την ισχυρότερη οικονομία στην ιστορία του κόσμου», δήλωσε ο

κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου, καλώντας «σθεναρά» και τα δυο σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην οποία έχουν ισχνή πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι και τη Γερουσία που ελέγχουν οριακά οι Δημοκρατικοί, «να υιοθετήσουν τη συμφωνία αυτή».

The Speaker and I made clear from the start that the only way forward is with a bipartisan agreement.

This agreement is an important step forward, and now it will go to the United States House and Senate.

Here’s my update: pic.twitter.com/u6vgKtSzvd

President Biden (@POTUS) May 29, 2023

Το Σάββατο ο Μπάιντεν επισήμανε:

Ο Aμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει το βράδυ του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ) την ικανοποίησή του για την επίτευξη «συμβιβασμού» με τους Ρεπουμπλικάνους που θα επιτρέψει να αυξηθεί το όριο χρέους του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ και να «αποφευχθεί η καταστροφική κήρυξη στάσης πληρωμών». Πρόσθεσε ότι οι ομάδες των διαπραγματευτών θα οριστικοποιήσουν την Κυριακή το κείμενο και θα το στείλουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, καλώντας να το εγκρίνουν «αμέσως». Επισήμανε πως η καταρχήν συμφωνία που κλείστηκε «είναι συμβιβασμός, που πάει να πει ότι κάθε μέρος δεν εξασφαλίζει όλα όσα ήθελε». Πρόσθεσε πως το κείμενο –το ακριβές περιεχόμενο του οποίου δεν είναι γνωστό ακόμη, μόνο οι αδρές γραμμές του– θα «μειώσει τις δημόσιες δαπάνες» αλλά «προστατεύοντας απαραίτητα δημόσια προγράμματα». Ο κ. Μπάιντεν έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα μπροστά», ενώ επισήμανε πως η σύναψη της συμφωνίας υπαγορεύθηκε από την «ευθύνη» του «να κυβερνά».

Tune in as I deliver remarks on reaching a bipartisan budget agreement. https://t.co/txWaZvF5Xg

President Biden (@POTUS) May 28, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρέος ΗΠΑ 2023,chreos ipa 2023