Χριστουγεννιάτικα ποτά ιδέες : 6 επιλογές που συμπληρώνουν το εορταστικό τραπέζι

Τα Χριστουγεννιάτικα ποτά και τα χειμωνιάτικα cocktails έχουν την τιμητική τους καθ’ όλη τη γιορτινή περίοδο. Τα ποτά με αρώματα Χριστουγέννων μας ταξιδεύουν γευστικά και συμπληρώνουν μοναδικά το εορταστικό κλίμα με τους αγαπημένους μας. Στις γιορτινές επιλογές ποτών με χαμηλής περιεκτικότητας αλκοόλ, είναι σίγουρα το καλό κρασί και η σαμπάνια. Άλλες γιορτινές επιλογές σε αλκοολούχα ποτά είναι το ουίσκι, το κονιάκ, το βερμούτ, το ρούμι και το μπράντι. Φυσικά αρκετά από αυτά μπορούν να γίνουν βασικά συστατικά ενός Χριστουγεννιάτικου ποτού, που μπορείς να απολαύσεις κρύο ή ζεστό.

Όπως

είπαμε, οι επιλογές για Χριστουγεννιάτικο ποτό είναι πολλές. Άλλοι προτιμούν ένα ζεστό και αχνιστό κοκτέιλ, ενώ άλλοι μένουν πιστοί στις προτιμήσεις τους σε premium ποτά. Ίσως είναι μια καλή επιλογή να ξεκινήσεις με ένα Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ για “ζέσταμα” και έπειτα, εφόσον η παρέα το επιβάλλει, να επιλέξεις να συνεχίσεις με ένα premium ρούμι ή ένα καπνιστό ουίσκι.

Τα 6 Χριστουγεννιάτικα ποτά που πρέπει να δοκιμάσεις φέτοςΧριστουγεννιάτικο Μαρτίνι

Το Χριστουγεννιάτικο Μαρτίνι φτιάχνεται με βότκα σε αρώματα βανίλιας, λικέρ λευκής σοκολάτας και creme de cocoa. Η γαρνιτούρα ζάχαρης στο κολωνάτο ποτήρι, του δίνει την απαραίτητη λάμψη των γιορτών!

Ζεστό Κρασί

Το ζεστό κρασί είναι μια πρόταση για Χριστουγεννιάτικο ποτό, που μας έρχεται από την κεντρική Ευρώπη. Κρασί, μπαχαρικά και φρούτα μαγειρεύονται μαζί και φτιάχνουν μια απόλυτα ζεστή εορταστική εμπειρία ποτού.

Λευκές Χριστουγεννιάτικες Μαργαρίτες

Το γιορτινό χιόνι κάνει επέλαση στην Μαργαρίτα σου. Λευκή τεκίλα αναμεμειγμένη με ρούμι καρύδας, λικέρ πορτοκαλιού, lime zest και γλυκό γάλα καρύδας. Αυτή είναι η τέλεια Λευκή Χριστουγεννιάτικη Μαργαρίτα για τις χιονισμένες νύχτες των γιορτών.

Whiskey με Ginger

Ένα απλό και ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο ποτό είναι το ουίσκι με ginger. Για να φτιάξεις αυτό το ποτό χρειάζεσαι μόνο το αγαπημένο σου ουίσκι, λίγο ginger και λίγο ginger ale, ή αλλιώς και ginger beer. Οι δύο γεύσεις παντρεύονται μοναδικά σε ένα δυνατό σε αλκοολικό βαθμό και γιορτινό ποτό.

Ζεστό Τσάι με Μηλίτη

Άλλη μια πρόταση για ζεστό Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι το ζεστό τσάι με μηλίτη. Μετά από μια γεμάτη μέρα από σκι και παιχνίδι στο χιόνι, μπορείτε να απολαύσετε ένα English breakfast tea, που συνδυάζεται με μηλίτη, bourbon και lime.

Old-Fashioned με πορτοκάλι και θυμάρι

Τέλος, ένα twist στο κλασικό Old-Fashioned με πορτοκάλι και θυμάρι, θα γίνει η αγαπημένη σου απόλαυση των γιορτών. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς το αγαπημένο σου bourbon, χυμό πορτοκαλιού, λίγο θυμάρι, ζάχαρη και Angostura bitters.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστουγεννιάτικα,christougenniatika