Χριστουγεννιάτικο δέντρο Σκιάθος: Πιο… πράσινο δε γίνεται!

Πώς γίνεται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο να διαθέτει 60.000 φωτάκια, αλλά την ίδια ώρα να θεωρείται και οικολογικό; Την απάντηση έχουν τη Σκιάθο, καθώς εκεί βρίσκεται το πιο “πράσινο” δέντρο της Ελλάδας. Όπως παρουσίασαν στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων η Σκιάθος εγκαινιάζει μια μεγάλη γιορτινή σκηνή για μικρούς και μεγάλους, με σήμα κατατεθέν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο έχει 60.000 αυτόνομα

φωτοβολταϊκά λαμπάκια. “Το ιδιαίτερο είναι ότι αποτελεί το πιο “πράσινο” χριστουγεννιάτικο δέντρο μιας και τα φώτα του παίρνουν ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά που έχουμε εγκαταστήσει”, σημείωσε ο δήμαρχος της Σκιάθου, Θόδωρος Τζούμας.

Όσον αφορά στο κόστος του εγχειρήματος, τα συνολικά έξοδα φαίνεται να ανέρχονται στα 19.000, σύμφωνα: “Ένα συνεργείο είχε έρθει για περίπου ένα μήνα προκειμένου να εγκαταστήσει τα λαμπάκια, τα φώτα LED αλλά και να τα ξεστολίσει με το πέρας των εορτών. Αυτό μας στοίχισε σχεδόν 19.000 και θα στολίσει συνολικά όλη τη Σκιάθο”.

Πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου

Αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου στο νησί, τόνισε: “Με δυσκολία βρήκαμε άδεια δωμάτια. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στον οικιστικό ιστό, στο “χωριό” όπως ονομάζουμε. Είναι περίπου 15 ξενοδοχεία και έχουν γύρω 340 δωμάτια. Ξέρουμε ότι θα έρθουν από τον Βόλο, τη Σκόπελο…”, τόνισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: “Έχουμε καταφέρει να έχει δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς, μια γιορτή στην οποία συμμετέχουν ακόμη και αθλητές και είναι η μόνη στιγμή που ανταμώνουμε όλοι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα