Χρωστάνε 13.000… ημέρες ρεπό σε φύλακες του Κορυδαλλού

Σχεδόν 13.000 ημέρες ρεπό είναι τα χρωστούμενα για τους υπαλλήλους του κλάδου φύλαξης στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που διαβίβασε ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρου για τα οφειλόμενα ρεπό.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

2013, ο συνολικός αριθμός των οφειλόμενων ρεπό στον κλάδο φύλαξης ήταν 12.926. Μάλιστα ο αριθμός αυτός διαμορφώθηκε μετά από την καταβολή αποζημίωσης μέρους των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων και τη χορήγηση του συνόλου των οφειλόμενων ρεπό στους υπαλλήλους που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.

Σύμφωνα με έγγραφο της τότε διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, ο αριθμός των υπαλλήλων που εκτελούν υπηρεσία φύλακα (εξαιρούνται εκείνοι που έχουν τοποθετηθεί στο τμήμα διοίκησης και εκτελούν χρέη γραμματέα) ήταν 148 άτομα στις φυλακές ανδρών και 32 στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται έξι φύλακες που εκτελούν χρέη νοσοκόμου και επτά φύλακες που εκτελούν χρέη τεχνικού (υδραυλικού, ηλεκτρονικού, ηλεκτρολόγου κλπ).

Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατούνταν στις 2 Ιανουαρίου 1.931 άνδρες και 179 γυναίκες.

Ο κ. Καπερνάρος, που είχε καταθέσει την ερώτηση, επικαλούνταν καταγγελίες των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού ότι τους οφείλονται πάνω από 17.000 ρεπό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι η αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης, με την ένταξη 850 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα δώσει τη δυνατότητα χορήγησης των οφειλόμενων ρεπό.

Keywords
Τυχαία Θέματα